Bunkerstation Papendrecht


Het bedrijf werd opgericht in oktober 1964, door J. Bruyninckx en L.P.Gommers. 
BP was volop bezig met opbouwen van een netwerk van bunkerstations in Nederland en de locatie te Papendrecht was zeer geschikt om het netwerk uit te breiden.

Later wilde BP niet investeren in een winkelschip. Daarom had Mario Bruyninckx geen andere keuze: of helemaal stoppen, of zelf een winkelschip te laten bouwen.
Het resulteerde in het laatste. Dit nieuwe winkelschip met 600 m³ opslag werd officieel op 6 juli 1978 in gebruik genomen. De afmeerlengte van 32 meter ging naar 60 meter en de ligplaats werd 200 meter verlegd naar het oosten, zodat de schepen meer ruimte hadden om af te meren en weg te varen. In 1989 is er ook een tweede bunkerboot bijgekocht van 114 m³ .
Tot op heden ligt het winkelschip nog op dezelfde locatie en is er in 1992 een tweede verdieping opgebouwd, welke dienst doet als kantoorruimte. 

logo-contact
040dd17042014BunkPap-®Kloet

Wat betekenen zij voor de klant?

Het Bunkerstation Papendrecht is een varend tankstation voor binnenvaartschepen. Vaak heeft een bunkerstation een vrij-varend schip, dat al varende schepen bevoorraadt, zodat er geen tijdverlies door het bunkeren optreedt. Dit wordt een bunkerboot genoemd.

Het bunkerstation is gelegen in een drukke vaarweg, waarbij er in grote hoeveelheden en in een hoog tempo gasolie gebunkerd wordt.
Vaak wordt er tijdens het bunkeren ook drinkwater geladen en kunnen er scheepsbenodigheden ingekocht worden. Te denken valt hier aan smeerolie, schroefaskokervet, verf, touw, putsen, gereedschap, wrijfhoutjes, wrijfletters, reddingsvesten, werkkleding en lampjes voor navigatieverlichting. Naast deze producten biedt Bunkerstation Papendrecht ook een aantal specialiteiten aan.